AlergRomania

SMS - Piatra Mare Mountain Running 2018

Festival Sport Montan Sacele 2018

Ca si la Iezer Papusa Trail Race, concurs la care am participat acum patru saptamani si despre care am scris in articolul Iezer Papusa Trail Race 2018 - Raport de cursa, am ales varianta economica de participare plecand duminica la ora 05:00 si ajungand la ora 07:30 in centrul municipiului Sacele pregatit pentru cursa Piatra Mare Mountain Running din cadrul Festivalului Sport Montan Sacele.

La ora 08:00 deja aveam kitul de concurs luat si puteam manca linistit in masina asteptand startul probei ce avea sa aiba loc la ora 09:00. A fost pentru prima data cand m-am trezit fara ace de siguranta pentru a imi prinde numarul de concurs, nu aveam nici in masina nici in punga kitului. De multe ori m-am intrebat de ce organizatorii risipesc acele de siguranta in fiecare kit, sunt concurenti care nu folosesc aceasta metoda de a prinde numarul de concurs de echipament, si nu lasa in zona de ridicare a acestora o cutie cu ace pentru a lua doar cei ce au nevoie. De data aceasta dorinta mi-a fost indeplinita drept urmare a trebuit sa mai trec inca o data pe la Centrul Multicultural si Educational Sacele in drum spre zona de start.

Am ajuns in zona de start cu zece minute inainte de ora 09:00, era putina coada deoarece se scanau numerele de concurs si se verifica echipamentul obligatoriu. Doua voci din spate erau nemultumite de pierderea timpului pentru verificarea echipamentului. La ora stabilita a avut loc startul ultimelor trei curse ale festivalului, Cursa populara, Bunloc Trail Running si Piatra Mare Mountain Running.

Primul kilometru a fost in usoara coborare urmand o urcare lunga de 13,5 kilometri cu o diferenta de nivel de 1200 de metri ce ne duce direct pe Varful Piatra Mare trecand pe la Cabana Sava si Pestera de gheata. Am reusit sa ajung in varf fara a ma opri pe traseu exceptand punctele de hidratare.

Ce poate fi mai frumos dupa o asemenea urcare decat o coborare de 10 kilometri excelenta pentru alergare cu o diferenta negativa de nivel de 1000 de metri. Au urmat doua urcari usoare de aproximariv un kilometru despartite de o coborare scurta iar in incheiere o coborare de 3 kilometri. Am fost foarte bucuros ca am reusit ca pe a doua parte a concursului, dupa ce am trecut de varful Piatra Mare, sa recupere 17 locuri in clasamentul general. M-am simtit excelent pe coborari concursul acesta.

In drum spre Bucuresti, intre Sacele si Cheia, am prins o ploaie cu grindina temperatura scazand brusc de la 14 grade la 4 grade. Mi-am adus aminte instantaneu de cei doi concurenti ce erau nemultumiti de pierderea timpului pentru verificarea echipamentului obligatoriu. Daca ploaia respectiva avea loc in timpul concursului sunt sigur ca aveau sa regrete cei ce pleaca mai "usori" in curse.

Publicat pe 23 octombrie 2018
675 vizite

Concursuri din acest articol

Nume Tip Data Harta Site
Festival Sport Montan Tip Alergare montana 18 octombrie 2019 Harta Harta Site click